Jitka + Hans = Voilà!
Jitka (Tsjechië) en Hans (Oost-Groningen) ontmoeten elkaar in hartje Utrecht. Na jaren internationale praktijk en scholing in horeca en gastronomie kruisen hun wegen zich in het imposante, eeuwenoude Polman’s Huis.
Snel gist de gedeelde gedrevenheid op van een levensinvulling om elkaar en anderen deelgenoot te maken van de wondermooie reis langs (h)eerlijke spijzen en dranken. Bereid volgens een wereldwijd scala aan kook-, bak-, rook-, smoor-, stoom- en fermenteertechnieken volgens klassieke en moderne werkwijzen.
Wat niet uit kan blijven, blijft niet uit. Deze creatieve culinaire kruisbestuiving leidt tot een ultiem totaalconcept: Jitka en Hans besluiten gezamenlijk al hun dromen te realiseren. Hierbij geldt voor beiden wel één enkel criterium: een hoge lat die maar een kant op kan. In de Voilà-praktijk betekent dit elke avond weer een top-concours hippique van vijf of zes gangen.
Groningen-Stad is groot genoeg om globaal te zijn, klein genoeg om overzicht te krijgen en te houden. Het wordt W.A. Scholtenstraat 39, een pand met een glorieus Groninger horecaverleden.
Wanneer de deuren bijna opengaan, nemen Jitka en Hans een paar dagen vakantie. Om, even, nog eventjes, op te laden na alle afgelopen hectische maanden én de laatste puntjes op de i door te spreken voor de komende tijd. Bovendien is er nog een belangrijk detail: De Naam. Want de naam van hun restaurant moet natuurlijk origineel zijn én richting aangeven bij welk genre die past.
Na twee dagen in hun logies in de Elzas realiseren beiden zich dat de naam vanaf hun eerste stap hier hen op een presenteerblaadje is aangeboden. De receptioniste van hun hotelletje gebruikt als stopwoordje aan het eind van elke zin: … ‘voilà’.